Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tässä on oma näkemykseni, jossa selitän tarkasti XANAn/muun järjestelmän synnyn ja koko Code Lyokon tarinan. Mistään muualta et saa näin hyvää selitystä ;)

 

Historia

XANA on Aelitan isän Franz Hopperin luoma multiagenttijärjestelmä joka toimii tekoälyllä. Hopper rakensi hylättyyn tehtaaseen itse kaiken supertietokoneesta lähtien. Luomalla paluu menneisyyteen -ominaisuuden, hän sain tarpeeksi aikaa rankentaa laitteita sekä Lyokoa, sillä hänen perässään oli Ranskan hallinnon agentit, jotka yrittivät pysäyttää hänen aikeita. Hän loi järjestelmän tuhotakseen projekti Kartagon (armeijan ohjelma jolla estettiin vihollisten yhteydenpito).

Kun kaikki on valmista, Hopper pakenee Aelitan kanssa Lyokoon. Ohjelmistossa oli kuitenkin vaarallinen bugi, minkä vuoksi Hopper menetti järjestelmän hallinnon ja siitä tuli paha. Siirrossa XANA saa siis Hopperin vangikseen ja Aelita siirtyy Lyokoon yksin. Ilmeisesti nämä agentit sitten sulkevat järjestelmän tehtaan pohjakerroksen pääkytkimestä, sillä se on suljettuna kun Jeremy menee sen ensikertaa avaamaan.

Hopper oli myös istuttanut jotenkin Aelitan muistiin Lyokon Avaimen, mikä pitää XANAn supertietokoneessa. Tämän avaimen XANA yrittääkin sitten myöhemmin meduusan avulla onkia Aelitan muistista päästäkseen vapaaksi ja valloittaakseen koko maailman.

 

 

Alku

Kun Jeremy löytää supertietokoneen ja avaa järjestelmän pääkytkimestä, hän löytää Aelitan ja päättää kutsua häntä Maijaksi kunnes sitten Aelita ensimmäisen kerran deaktivoidessaan tornia muistaa oikean nimensä.

Ulrich on ensimmäinen joka liittyy tiimiin. Hän ihmettelee miksi Jeremy on niin outo ja salamyhkäinen. Lopulta Jeremy suostuu Ulrichin painostuksesta kertomaan supertietokoneesta. Sitten kun kaksikko on vähän paremmin perillä supertietokoneesta ja Lyokosta, he tarvitsevat koekaniinin minkä voi virtualisoida skannerista Lyokoon, jotta voivat varmistua ohjelman toimivuudesta.

Ulrich keksii lähettää huonetoverinsa Oddin koiran Kiwin Lyokoon, mutta yrittäessään ''varastaa'' sitä, Odd kuitenkin lähtee perään. Ulrich ei kuitenkaan tajua että Odd on ihan kannoilla ja laittaa Kiwin skanneriin ja menee itse takaisin Jeremyn luokse. Kun Odd löytää Kiwin skannerista, hän astuu sisään ottaakseen Kiwin syliinsä, mutta Kiwi hyppääkin pois hänen sylistään ja samassa skannerin ovi menee kiinni ja Odd joutuu Lyokoon. Sitten Ulrich ja Jeremy selittävät kaiken hänelle ja niin Oddista tulee kolmas/neljäs jengin jäsen.

Sitten on Yumin vuoro. Ulrich ja Yumi harjoittelevat yhdessä itsepuolustusta koulun jumppasalissa, kunnes XANA ilmestyy ison sähköpallon kanssa sinne ja Ulrich pakenee Yumi kannoillaan tehtaalle ja Yumille selitetään koko tarina. Kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että Yumi on hyvä vahvistus porukkaan, sillä hän osaa taistella kuten Ulrich. Sitten on koko tiimi kasassa.

 

Jatko

Kun Ulrich, Odd ja Yumi ymmärtävät kuinka vaarallista koko homma on, he ovat Jeremyä vastaan ja tahtovat sammuttaa koko järjestelmän. Kuitenkin Jeremy on jo korviansa myöten ihastunut Aelitaan ja uskoo löytävänsä keinon hänen materialisointiin Lyokosta oikeaan elämään ja lopulta kolme muuta suostuvat jatkamaan kamppailua XANAa vastaan. 

Ensimmäisen tuotantokauden aikana kenelläkään ei ole vielä aavistustakaan supertietokoneen, Lyokon saatika XANAn alkuperästä, mutta kun Aelita saadaan materilisoitua ja hän saa muistinsa takaisin, saavat he tietää koko totuuden. 

XANA vaikuttaa oikean maailman tapahtumiin aktivoimalla Lyokossa tornin, joka on oletettavasti yhteydessä jotenkin oikeaan maailmaan. XANA liikkuu sähköjohdoissa ja voi esim. sähköpistokkeiden kautta vallata ihmisen käyttöönsä. 

Jotta XANAn aikeet voitaisiin pysäyttää, täytyy Aelitan deaktivoida XANAn aktivoima torni. Kuitenkin tätä on vaikeuttamassa Lyokon hirviöt joilta Ulrich, Odd ja Yumi suojelevat Aelitaa.

Välillä Franz Hopper ottaa yhteyttä ja auttaa, mutta kuitenkin hän tuhoutuu myös lopulta.

Paljon myöhemmin mukaan kuvioihin tulee myös William, jolla on tunteita Yumiin. Hänet otetaan porukkaan vastahakoisesti ja pian XANA valtaakin Meduusan avulla kokemattoman Williamin.

Code Lyoko muuttuu neljännen tuotantokauden aikana erittäin paljon kun mukaan tulee Jeremyn ja Aelitan suunnittelema Skidbladnir ''Skidi''-alus, jolla he pääsevät matkustamaan digimeressä. Siellä on portteja toisiin supertietokoneiden sijaintipaikkoihin ja Lyokon kopioihin jotka pitää tuhota.

Kuitenkin kaikki loppuu aikanaan ja XANA vihdoin voitetaan, kun Jeremy löytää keinon kadottaa koko Lyokon ja XANAn. Sitten supertietokone suljetaan ja unohdetaan. Elämä jatkuu...

©2020 Code Lyoko - suntuubi.com